keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kesän 2011 SM-karsinnat

Viime syksyn karsinnat menivät osaltani totaalisesti penkin alle. Kahden karsinnan aikana mittautettavana ei käynyt ainuttakaan kalaa. Kokemusta kuitenkin kertyi, jota tuskin voi näin aloittelevana kilpaperhokalastajana väheksyä.

Epäonnistuminen ei antanut aihetta lannistumiselle, vaan nälkä kasvoi syödessä ja karsintahakemus-lomake täyttyikin ensimmäistä kertaa täyteen. Hain kesälle 2011 seitsemään kilpailuun, joista Savukosken karsinta jouduttiin kuitenkin perumaan vähäisen hakijamäärän takia. Muutama karsinta meni odotetusti arvontaan ja onni suosi kohtuudella:

Kinnula, Valkeisjärvi 21.-22.5.
Kaustinen, Perhonjoki 11.6
Simo / Kemi, Simojoki / Veitsiluoto 12.6
Utajärvi, Valkeinen 9.7.

Varasijoille jouduin seuraavissa kisoissa:

Varasija nro: 15 Kuopio, Iso-Valkeinen 7.5.
Varasija nro: 1 Oulainen, Pyhäjoki 5.6

Tulevalla kaudella kilpaillaan siis varmuudella ainakin neljässä SM-karsinnassa, jotka kaikki ovat äärimmäisen mielenkintoisia. Kokemusta on ainoastaan Utajärven karsinnasta, joka ei tosin sekään ole edellisinä vuosina näkynyt kisamenestyksessä. Jokikarsinnat tulevat myös itselleni uutena asiana, sillä olen aikaisemmin ollut ainoastaan valvojan tehtävistä Simon MM-kisoissa 2007. Odotukset tosin ovat suuret juuri näiden karsintojen osalta, sillä vapaa-ajalla kalastelen pääasiassa virtaavassa vedessä.

Erityiskiitos jo nyt kisojen järjestäjille. Hienoa, että Pohjois-Suomen mittakaavassa "lähelle" on saatu järjestettyä useampi karsinta!

Arkistojen kätköistä löytyi muutama pokkarilla otettu kuva Simon MM-kisoista.Majoitus Simossa vanhan koulun tiloissa.Poolin valvontaa.Kuva: Simo Reiniharju

Valvojat odottelemassa bussin saapumista kisa-aamuna.Oulun Seudun Perhokalastajien talkooväkeä kalassa karsintojen iltapäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti