lauantai 26. kesäkuuta 2010

Korpijoella kirkkaiden nousukkaiden toivossa

Juhannusaaton illan vietto teki jälleen tehtävänsä. Tarkoituksena oli lähteä heti aamusta kohti Pudasjärven kunnassa sijaitsevaa Korpijokea, mutta venähtäneiden aamutoimien vuoksi pääsimme veljen kanssa matkaan vasta 11.00 aikaan. Liikenne oli arvatenkin rauhallista Oulu - Pudasjärvi välillä. Lukuunottamatta 'Kaivuri-Jukkaa' joka minikaivurinsa kanssa ilahdutti aamu-unisia matkaajia.

Olimme edellisenä iltana koittaneet etsiä tietoa internetin avulla Korpijoen paikoista, jotka olivat siis molemmille tuntemattomat entuudestaan. Parille kalakaverille soittelimme, kun internetistä löytyi valitettavan nihkeästi päivitettyä informaatiota. Kaverille kilauttaminen ei sekään tuottanut tulosta, sillä kuulosti siltä ettei kukaan ollut paikoilla käynyt muutamaan vuoteen. Suurin apu löytyikin Pohjolan Perhokalastajan numerosta 2/2002 s. 76-81, jossa oli todella laaja esittely Korpijoesta. Artikkelin kirjoittamisesta oli kuitenkin sen verran kauan, ettei jutussa mainitut markkahinnat kelvanneet lupien ostojen yhteydessä ja rauhoitetuiksi merkityt alueet olivat kalastajien vapaassa käytössä.

Edellä mainitun lehtiartikkelin perusteella päätimme viettää päivän Paukkerinharjun maastossa sijaitsevissa Kitusenkoskila, jotka kuuluvat Jongun osakaskuntaan. Luvat saimme ostettua kätevästi Paukkerin kylällä sijaitsevasta punaisesta omakotitalosta, jossa oli selkeät keltaiset kyltit kalalupien ostamiselle. Hintaa luvalle tuli 5€ perusmaksu + viehemaksu 5€, eli 10€/hlö.

Aloitimme kalastuksen Ylä-Kitusenkosken laavun paikoilta sään ollessa vielä puolipilvinen ja +18 astetta. Luonto näytti kuitenkin pian voimansa, sillä ukkonen ja voimakas sadekuuro yllättivät hetkellisesti. Tämä ei kuitenkaan kaloja haitannut, sillä juuri sateen aikana onnistuin tartuttamaan noin 30cm harjuksen #10 koukkuun sidotulla Turkulaisella. Samalla seisomalla kuulin myös huutoa ylävirrasta ja huomasin veljen pitelevän kiinni hetken kalaa ennen karkuutusta. Supertinselissä oli ollut tapahtuma.

Sadekuuron mentyä ohi kävimme katsomassa Hätälänvirran paikkoja, mutta päätimme palata takaisin, koska virta näytti kovin hiljaiselta ja matalalta. Rannassa jututimme myös rantamökin isäntää, joka osasi kertoa, että varsinaisia istutuksia kyseiselle paikalle ei tehdä vaan lähinnä ylemmäs jokea. Jatkoimme kalastusta Ala-Kitusen lyhyessä virrassa. Paikan vaihtamisen yhteydessä päätimme jättää streamerit vähemmälle ja kokeilla erilaisilla nymfeillä sekä larvoilla kalastamista voimakasvirtaisen uoman reunalta. Tekniikan vaihtaminen selvästi kannatti, sillä onnistuin saamaan kaksi alamittaista harjusta ja yhden kirkkaan 38cm taimenen. (kuvassa) Matille tapahtumia kertyi iltapäivän aikana 5 alamittaista harjusta, sekä muutama karkuutus. Kaikki kalat C&R.Kotimatkalle lähdimme 20.30. Paikkana Korpijoki oli erittäin positiivinen yllätys, joka on varmasti uudelleen käymisen arvoinen paikka. Erityishuomiona täytyy todeta, että kahlaaminen paikassa on välttämätöntä ja kahluusauva on syytä varata mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti