tiistai 22. helmikuuta 2011

Heittosiima hankintoja

Mennyt kalastuskausi vahvisti käsitystäni heittosiimojen olennaisesta roolista tehokkaan ja pyytävän perhokalastuksen suhteen. Harrastuksen alkuaikoina kuvittelin, että siiman päässä oleva perho on kaiken ratkaiseva tekijä. Ehkä näin on, ehkä ei. Koulukuntia löytynee useita, mutta omat tähän asti karttuneet kokemukset erilaisista kalastustilanteista erityisesti seisovan veden osalta ovat opettaneet, että usean vedenkerroksen yhtäaikainen kalastus ja sen ns. ”oikean” syvyyden löytäminen yhdistettynä onnistuneeseen presentaatioon ovat huomattavasti ratkaisevammassa asemassa.

Itse perhojen painottaminen ei ole suurinta herkkuani. Kalastan lähes poikkeuksetta usealla perholla yhtä aikaa ja osittain siksi koen epämiellyttäväksi erityisesti heiton kannalta, jos perhoissa itsessään on runsaasti painotusta. Painotusta käytänkin lähinnä perhon uinnin saamista halutunlaiseksi. Jollakin tapaa höyhenet tulisi kuitenkin saada pintaa syvemmälle ja siihen tarkoitukseen tuli päiviteltyä uusia heittosiimoja tulevalle kaudelle:

Loop Multi Float/Clear Int. WF-7-F/-CI Chart./Clear
Airflo Sixth Sense Fast Glass WF 6/7 Translucent Green
Airflo Sixth Sense Sinking DI 5 WF 6/7 Dark BlueLoopin siima tuli hankittua Oulusta paikallisesta kalastuksen erikoisliikkeestä tarjoushintaan ja Airflon heittosiimat tilailtua netistä 20£/ kpl. ( http://www.fishingmegastore.com/index.html )Eikö nappaa? Vaihda heittosiima ja etsi ruokailevia kaloja eri syvyyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti