sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Välineiden huoltoa

Kovien pakkasten aikana sain inspiraation huoltaa välineitä tulevaa kalastuskautta varten. Aloitin välinehuollon kellusiimoista, joihin käytin Rion Agent X -siimanhoitoaineella ja annoin vaikuttaa 24h. Vaikutus ainakin näppituntumalta vaikutti erittäin hyvältä. Kaveri suositteli myös kokeilemaan nestemäistä silikoonia, joka on halvempaa ja toimii vastaavanlaisesti. Sitä voisi kokeilla seuraavaksi, kun nykyinen aine loppuu. Täytyy myöntää, että liian vähälle on jäänyt heittosiimojen hoito erityisesti kalastuskauden aikana.

Siimojen huollon jälkeen tuli mietittyä uudelleen niiden järjestelyä. Kesällä hankin ensimmäisen kelalaukun Puolasta, kun halvalla sai. Kelalaukku on osoittautunut näppäräksi keinoksi pitää puolat ja kelat, sekä harvemmin käytettävät perukesiimat, haukiperukkeet, irtoloopit ja muut asiaankuuluvat pienvälineet järjestyksessä. Mainoslehtiä selaillessa törmäsin myös eri valmistajien tarjoamiin irtopuoliin tarkoitettuihin leveisiin kuminauhoihin. Vastaavanlaiset tuli kotikonstein tehtyä mustasta leveästä venyvästä kankaasta:

Samaisia katalogeja selaillessa törmäsin myös perukerullien pidekkeisiin. Hintaa kappaleelta löytyi jopa 15€ ja kokeilin valmistaa vastaavanlaisen kotikonstein. Lopputulos on miellyttänyt ainakin itseäni ja helpottanut huomattavasti kalastustilanteissa perukkeen tekoa. Erityisesti kilpailutilanteissa pidän siitä, että perukkeet ovat helposti saatavilla eikä aikaa mene niiden etsimiseen taskuista. Tietysti optimaalisin vaihtoehto ajan säästämiseen on perukelompakko, johon voi tehdä valmiiksi perukkeita ennen kalastusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti