torstai 7. huhtikuuta 2011

Kauden avaus Lestijoella

Avasimme kalastuskauden 2011 viime viikonloppuna Keski-Pohjanmaalla Lestijoella, Raivion- ja Jatkonkoskella. Mukaan reissuun lähtivät Oulun seudun perhokalastajista lisäkseni Vesa, Tuomas ja Matti H.

Matkan suunnittelun olimme aloittaneet jo hyvissä ajoin ja oppaaksemme mukaan lähti Perhonjokilaakson perhokalastajien Pauli Salmela, joka oli kalastanut paikkoja jo usean kevään ajan. Inspiraation reissun kohteesta sain, kun seurasin perhokalastajat.net -sivuston keskustelua paikasta ja lueskelin vanhoja Pohjolan Perhokalastaja-lehtiä. Vanhat lehdet kertoivat, että hankikorri kuoriutumisiin Lestijoella voi törmätä viikkojen 13-14 aikana. Tieto piti edelleen paikkansa.

Aloitimme kalastuksen Jatkonkoskelta, jonne piti metsätien varrelta kävellä reilun kilometrin matka läpi metsän ja yli suon. Jokirannassa odotti fiksut puitteet, sillä aivan kosken rannalla oli kota, reilusti polttopuita ja huussi.

Kalastuksen aloitin nymfeillä, jolla kalastin käytännössä läpi viikonlopun lukuunottamatta muutamaa pinturi ja streamer kokeilua. Jatkonkoski paljastui melko matalavetiseksi ja tasapaksuksi virraksi, jossa ei juuri selkeitä kalan asentopaikkoja löytänyt. Korreja Jatkonkoskelta ei tarvinnut etsiä, niitä löytyi tasaisesti pitkin kosken rantoja. Lähes neljän tunnin kalastuksen jälkeen saldo oli kuitenkin viidelle kalastajalle tyly, munat pataan. Emme onnistuneet löytämään kaloja runsaista kuoriutumisista huolimatta, eikä pintakäyntejäkään kukaan havainnut.Kuva: Tuomas Noronen

Raivionkoskella kalastimme lauantai-iltapäivän, jossa myös muita kalastajia oli parin auton verran. Tapahtumia muilla kalastajia oli ollut lähinnä pinturiin harjuksien muodossa, joka kuulosti lupaavalta aamuisen hiljaiselon jälkeen. Muutaman tunnin kalastuksen saldona olikin pari pientä harjusta nymfeilllä minulle ja Paulille. Molemmat tulivat hieman sillan alapuolelta keskeltä virtaa pohjan tuntumasta.Kuva: Tuomas Noronen

Lupamaksut hoidimme nettipankissa. Epäselväksi tosin jäi, mistä luvat olisi ollut mahdollista lunastaa paikan päältä. Viikonlopuna majoituimme Salon erä- ja lomailukeskukselta vuokratussa Kelomökissä, jossa oli erittäin fiksut tilat. Kiitokset isännälle juomavedestä ja lämpimästä mökistä!

Seuraava reissu on todennäköisesti 15.-17.4 seuramme perinteinen Sumarireissu Keski-Suomeen Keihärinkoskelle, josta on koski sekä mökki varattuna. Luvat on varattu myös Kärnänkoskelle perjantaiksi ja lauantaiksi, johon odotukset ovat viime vuoden takia erityisen suuret.

2 kommenttia:

  1. Netistähän ne luvat on helpoin hommata, mutta muistaakseni (ainakin ennen) lupia saa myös Reisjärveltä paikallisesta huoltoasemalta, varmasti myös muualtakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset vinkistä! Ensi kerralla siis asioimaan sinne :)

    VastaaPoista