maanantai 25. lokakuuta 2010

Sidontakauden aloittelua

Intohimoisen perhokalastajan toisenlainen juhla-aika on tullut taas. Nimittäin perhonsidonnan aktiivikausi. Vaikka perhoja sidonkin käytännössä ympäri vuoden, niin talven aikana on hyvä täytellä rasioita ja toteuttaa kesän aikana saatuja uusia ideoita enemmissä määrin. Erityisesti viime kesä oli opettavainen siian ja kirjolohen järvikalastuksen osalta, josta sain paljon ideoita myös perhojen osalta. Myös ensimmäiset kunnon reissut taimenen perässä Kitkajoelle antoivat kipinää uudenlaisiin taimenperhoihin.

Tarkoituksena on osallistua talven aikana sidontakurssille, mikäli sellainen Oulussa tai sen lähikunnissa talven aikana järjestetään. Kursseja tai ei, yksin perhoja ei silti tarvitse koko pitkää talvea sitoa, sillä seuramme Oulun Seudun Perhokalastajat järjestää yhteisiä tapaamisia:

27.10. Siiankalastus – luento ja perhojen esittelyä – Mikko Halonen
1.12. Perhoja Suurille Harjuksille / Mikko Halonen
15.12. Kerhoilta: Salt Water/Tropic kalastusta, kuvia Venezuelasta ja Cubasta. Rapuperhon sidontaa. - Veli-Matti Pyhänniska ja Mikko Halonen
29.12. Kerhoilta: 2010 MM-kisaraporttia ja Espanjan kalareissun kuvia/video. - Ville-Antti Jaakkola

Tämän vuoden Pohjoisen reissun jääminen pois kalenterista työkiireiden vuoksi aiheuttaa myös omalta osaltaan paineita ensi kaudelle. Suunnitteilla on tulevalle kesälle kaksi erillistä reissua Lapin erämaihin, mikäli aikataulut ne rinnakkain vain sallivat. Tarkoituksena on päivitellä blogiin reissusuunnitelmien etenemisestä, sekä mukaan sidottavia perhoja. Ensimmäisenä perhona esittelen perhon, jolla sain viime kesänä useita harjuksia, taimenia ja kirjolohia niin seisovasta kuin virtaavasta vedestä:

Klinkhåmer muunnos

Koukku: Partridge 15BN #16
Runko: Oliivi dupping, Wapsi super fine dry fly
Kierre: Musta sidontalanka
Rintakehä: Ice dub peacock black
Laskuvarjohäkilä: Grizzly kukko
Siipi: Oranssi foamSidos: Janne Heikkinen
Kuva: Anton Jussila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti