tiistai 26. heinäkuuta 2016

Arvostelu: JMC Competition 10’ #7

AFTM-luokka: #7

Pituus: 10’

Kuvaus:
JMC Competition 10’ #7

Arvostelu:

JMC Competition 10’ #7 vavan valmistuksessa tavoitteet asetettiin korkealle, sillä sen haluttiin vastaavan niihin odotuksiin, joita vaativa perhokalastaja edellyttää yhtä aikaa niin pitkäheittoiselta kuin kevyeltä vavalta. Omien kokemusteni perusteella tavoitteessa on onnistuttu loistavasti. Samaan lopputulokseen on tullut merkittävä osa ranskalaisista kilpaperhokalastajista, jotka suosivat myös JMC:n vapoja.

Vapa toimii erinomaisesti niin lyhyillä heitoilla tarkkuutta vaativassa pintaperhokalastuksessa kuin raskailla streamereilla voimakkaassa tuulessa. Parhaimmillaan vapa on kuitenkin tilanteissa, joissa halutaan kalastaa pitkillä heitoilla ja useammalla perholla.

Vapa toimii vaivattomasti niin saman luokkaisella kuin kokoa isommalla heittosiimalla. Alaheitossa suosin vavan kanssa pitkällä ja loivasti kartioituvalla päällä varustettua heittosiimaa, kun taas yliolanheitoilla esimerkiksi joella streamereiden kanssa voimakkaammin ja lyhyemmin kartioituvaa heittosiimaa.

Olen vuosien varrella kalastanut kokoluokassa 10’ #7 niin Visionin, Airflon, MSX:n jne. vavoilla, jotka kaikki ovat hintansa puolesta pärjänneet kilpailussa ykkösvavastani järvi-, lampi- ja jokikalastukseen. JMC:n myötä sain kuitenkin huomata näissä paljon yksittäisiä puutteita, joita hieman kalliimmasta - mutta huomattavasti viimeistellymmästä - vavasta ei löydä etsimälläkään.

Voin suositella vapaa erityisesti vaativalle, monipuolisuutta arvostavalle ja jo hieman kokeneemmalle perhokalastajalle, joka haluaa vavaltaan tavallista market-laatua parempaa toimintaa, mutta ei halua hankkia vapaa markkinoiden kalleimmasta hintaluokasta.

Vavan pituus on 305cm. Väritykseltään vapa on heijastamaton mattapintainen oliivi. Hintaan sisältyy laadukas vihreä vapaputki, jossa kantoremmi. Ovh. 399,00€

Plussat:


- Kevyt vapa, josta ei voimaa puutu
- Pehmeä kärkiosa mahdollistaa tarkat heitot lyhyellä ja keskipitkällä matkalla
- Vavassa on riittävästi voimaa myös isokokoisten perhojen tai useiden perhojen heittämiseen tuulisissa olosuhteissa
- Monipuolinen vapa, joka toimii erilaisissa kalastustilanteissa
- Heittäminen miellyttävää niin luokkaisella kuin kokoa suuremmalla siimalla
- Toimii erinomaisesti myös pienten kalojen kanssa, ei karkuuta
- Laadukas ja tukeva kelankiinnike
- Miellyttävä kädensija ja pieni jatkokahva (fighting butt)
- 4-osainen vapa mahtuu pieneen tilaan
- Kokonaisuudessaan hyvin viimeistelty vapa, joka erottautuu edukseen hintaluokassaan

Miinukset

- Saatavuus kotimaassa
- 10,6’ vavalla siiman ohjailtavuus ja pitkät perukkeet toimisivat paremmin
- Ei kohdistuspisteitä

Kokonaispisteet:
10/10.

Lisätietoja: www.mouchesdecharette.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti